dd20 520

Den internasjonale Dansens Dag ble opprettet av dansekomiteen i International Theatre Institute (ITI), partner av UNESCO. Siden opprettelsen i 1982, har ITI valgt en annerkjent dansepersonlighet til å skrive en appell til Dansens Dag hver år. De ønsker at Dansens Dag skal være en feiring for alle som ser verdien og viktigheten av dansekunst og at markeringen skal være en påminnelse og vekker for regjeringer, politikere og institusjoner som enda ikke har forstått dansekunstens verdi for enkeltmennesket, samfunnet og dansens potensiale for økonomisk vekst.

Dansekunstner Mia Haugland Habib har laget Dansens Dager-dansen 2020 som i år handler om å samles og bruke massens kraft. Habib forsker i den menneskelige massens kraft gjennom ideen om å la store menneskemasser gå og løpe i sirkler. Disse grunnprinsippene er hentet fra masseprotester, massemigrasjon og massemanifestasjoner og det er også mønstre man finner igjen i dyreriket.

Dansens Dager er en internasjonal feiring av dans i alle former og har siden 2001 vært en årlig vårfest i Norge med rundt 150 arrangementer over tre dager. Mia Habib er en av Norges viktigste koreografer og er kjent og respektert internasjonalt for sitt arbeid. I løpet av de siste 15 årene har hennes praksis brakt henne til ulike scenerom, gallerier, protester, private hus, religiøse rom, squats og konfliktområder – verden over. Inkludert i dette arbeidet er en installasjon på grensen mellom USA og Mexico, en solo i fjellene i Irak, en helbredende dans i noens stue og en storskala produksjon med 68 mennesker på en Operascene.

Dansens Dager-dansen ble spillt inn rett før juleferien og er nå i klippen. Vi gleder oss til å avsløre årets ambassadør og vise dere årets dans!

 

Danseinformasjonen administrerer Scenehuset som er et produksjonslokale og en alternativ scene. I anledning Dansens Dager 2020 (24.-26. april) tilbyr vi seks profesjonelle dansekunstnere en gratis økt på Scenehuset i Oslo under Dansens Dager mot at de åpner dørene for publikum (gratis inngang). Kunstnerne bestemmer selv om de vil ha åpne dører hele, eller deler av økten. Første hen til mølla!

Feiringen av Dansens Dager 2020 vil sette sitt preg på bybildet i Oslo! Danseinformasjonen har, som tidligere år, fått tillatelse til å danse på Operataket tillatelse til å danse ute under Dansens Dager. Vi håper grupper og enkeltaktører vil være med å synliggjøre dagene med dans i bybildet.

I 2020 feirer vi Dansens Dager fra 24. - 26. april. Vi lanserer snart årets ambassadør og Dansens Dager-dansen 2020.

Følg med!