Foto: Antero Hein

Tony Tran Antero Hein / Hein Productions Makt og avmakt / Schsimogenesis

Makt og avmakt er en intens og personlig duett som utspiller seg mellom to mannlige dansere. Makthierarkier og dynamikker utforskes gjennom samtidsdans.

Maktforhold gjør seg gjeldene i store og små menneskegrupper og sosiale relasjoner. Bak forestillingen Makt og avmakt står en nordisk sammensetning av to dansere og en komponist. Danserne Antero Hein og Tony Tran er to unge menn som forsøker å finne sin rolle i sitt forhold til hverandre. De beveger seg i et fysisk univers med stadig utprøving av hverandres grenser. Hvordan formes et menneske i møte med et annet? Og hva skjer i maktspillet mellom dem? Med Makt og avmakt» utfordrer Hein og Tran ideen om identitet.

Makt og avmakt presenteres nå gjennom det nyopprettede turnènettverket Dansenett Norge. Dansenett Norge arbeider for å gjøre norsk og internasjonal dansekunst tilgjengelig for et stort og engasjert publikum i hele landet, og er et unikt samarbeid mellom noen av Norges viktigste aktører for visning av samtidig dansekunst. Dansens Hus er nasjonal koordinator i nettverket, mens DansiT, Bærum Kulturhus, RAS og Dansearena nord er de regionale koordinatorene. Fra før har «Makt og avmakt» blitt vist under BAREDANS.festivalen 9. september, ved Lofoten kulturhus 11. september, ved Meieriet Kultursenter 13. september og ved Kulturfabrikken Sortland 16. september.

Medvirkende:
Antero Hein, Koreograf, Utøver, Film
Tony Tran, Koreograf, Utøver
Jens L. Thomsen, Komponist
Zbigniew Ziggi Wantuch, Film


Vis tidligere forestillinger