Nasjonalballetten Kammerdans

Multi-bill

To Fly

Foto: Erik Berg

Amerikanske Whitney Jensen er solist i Nasjonalballetten og en ny koreografstemme. Hun har tidligere lagd dans til Nasjonalballetten RAW. Til Kammer- dans skaper hun en duett for mannlige dansere til barokkmusikk av J. S. Bach.


Medvirkende:
Whitney Jensen, Koreograf
Luca Curreli, Danser
Kenji Wilkie, Danser
Iver Bunkholt, Musiker
Johann Sebastian Bach, Musikk
Harald Lie, Lysdesign

C aura

Foto: Erik Berg

I australske Samantha Lynchs verk til forestillingen Kammer- dans hopper vi flere århundrer fram i musikkhistorien, til vår tid og komponisten Thomas Adès. Dette danseverket er for to mannlige dansere. Lynch er initiativtaker og har i flere år ledet dansernes eget koreografiverksted Nasjonalballetten RAW.


Medvirkende:
Samantha Lynch, Koreograf
Douwe Dekkers, Danser
Jonathan Olofsson, Danser
Thomas Adès, Musikk
Maren Ohm Ballestad, Musiker
Iver Bunkholt, Musiker
Nora Elida Svendsen Kvam, Musiker
Anna Kolby Sonstad, Musiker
Harald Lie, Lysdesign

Arkivet - Arkiivarádju

Foto: Erik Berg

For første gang kan du oppleve dans av Simone Grøtte i Operaen. Hennes duett i forestillingen Kammer- dans er laget for to kvinnelige dansere til musikk av Luciano Berio og Béla Bartók, to markante komponister fra det 20. århundre. Ofte er Grøttes samiske bakgrunn og det arktiske tydelig tilstede i kunsten hennes, og veves sammen med dansen i et moderne uttrykk.


Medvirkende:
Simone Grøtte, Koreograf
Vilja Tjemsland Kwasny, Danser
Trine Lise Moe, Danser
Bela Bartok, Musikk
Luciano Berio, Musikk
Maren Ohm Ballestad, Musiker
Ragnhild Kyvik Bauge, Musiker
Anna Kolby Sonstad, Musiker
Harald Lie, Lysdesign
Herman Rundberg, Lyddesign


Kom tett på dansen og musikken når tre nye verk danses til live musikk av Bach, Berio, Bartók og Adès. Forestillingene er en del av Oslo Kammermusikkfestival.

Whitney Jensen, Simone Grøtte og Samantha Lynch skaper hvert sitt danseverk til kammermusikk. Musikken framføres av en strykekvartett som innimellom dansen spiller rene musikkverk. Den timelange forestillingen blir som en dialog mellom kammermusikk og dans, for en sal med bare 60 publikummere på Operaens Scene 2.Medvirkende:
Ingrid Lorentzen, Kunstnerisk ansvarlig


Vis tidligere forestillinger