Foto: Erik Berg

Nasjonalballetten Nasjonalballetten i det fri

Multi-bill

Giselle akt 2

Foto: Erik Berg

Giselle er blant de ypperste av de romantiske ballettene. Du får se andreakten av Giselle, den såkalte hvite akten. Her er scenebildet så vakkert at man nesten holder pusten, med hvitkledde dansere på rekke og rad. Disse er wilier – spøkelsesjomfruer som danser unge menn til døde. Blant dem er Giselle. Hun prøver å redde sin elskede Abrecht, som full av anger har kommet for å besøke graven hennes.


Medvirkende:
Jean Coralli, Koreograf
Jules Perrot, Koreograf
Melissa Hough, Danser
Maiko Nishino, Danser
Grete Sofie Borud Nybakken, Danser
Adolphe Adam, Musikk
David Walker, Kostymer

Sylfiden (utdrag)Sylfiden er blant de ypperste av de romantiske ballettene. På det skotske høylandet forelsker James seg hodestups i en sylfide, en luftånd, som han følger etter ut i skogen. Utdraget du får se, er en vakker dans full av luftige svev. Her viser sylfiden fram sin verden, mens James prøver å nå det vingekledde vesenet som stadig glipper ut av armene hans.


Medvirkende:
August Bournonville, Koreograf
Herman Severin Løvenskiold, Musikk

Fair Enough

Foto: Jörg Wiesner

Dette er et nyskapt verk av Kaloyan Boyadjiev som skapes til Nasjonalballettens forestilling Nasjonalballetten i det fri. Boyadjiev er både danser og koreograf i Nasjonalballetten. I hans verk danser åtte kvinner til ny musikk av den amerikansk-russiske komponisten Lera Auerbach.


Medvirkende:
Kaloyan Boyadjiev, Koreograf
Lera Auerbach, Musikk
Dorthe Wiig Andersen, Lysdesign

Wagō

Foto: Jörg Wiesner

Dette er et nyskapt verk av Anaïs Touret som skapes til Nasjonalballettens forestilling Nasjonalballetten i det fri. Touret er både danser og koreograf i Nasjonalballetten. I henns verk danser tolv menn til japanske trommer som opprinnelig ble brukt til å skremme fienden i krig.


Medvirkende:
Anaïs Touret, Koreograf, Kostymer
Yoshinori Itagaki, Musikk
Tomoe-Ryu Yutakadaiko, Musiker


I skumringen og med trærne som kulisser befolkes scenen av feer og ånder fra ballettens verden. På programmet står utdrag fra de romantiske ballettene Giselle og Sylfiden og nyskapte verk av Anäis Touret og Kaloyan Boyadjiev.

En kort T-banetur fra mylderet på Oslo S trer du inn i en annen verden på vakre Linderud gård i Groruddalen. Går du opp alleen med lindetrær og inn i den historiske hagen, får du oppleve Nasjonalballetten i en forestilling der ballett og mystikk møtes. Kvelden starter med musikk i hagen før danserne inntar scenen.Medvirkende:
Ingrid Lorentzen, Kunstnerisk ansvarlig


Vis tidligere forestillinger