Heddaprisen deles ut årlig for fremragende prestasjoner innen norsk scenekunst. Prisen ble første gang utdelt i 1998. Fram til nå har de nominerte, prisvinnerne og priskategoriene i all hovedsak vært rettet mot teateret, og hatt et teaterfaglig utgangspunkt. Etter mange års arbeid for å få dansen inkludert er det derfor en gledelig nyhet at Heddakomiteen for første gang har oppnevnt et dansefaglig medlem til å sitte i juryen, og at de har opprettet et danseutvalg. Dette er et etterlengtet skritt for dansekunsten og dansekunstnerne.

Det er dansekunstner Brynjar Bandlien som er oppnevnt som medlem i Heddajuryen, i tillegg vil han sitte i danseutvalget sammen med Rania Broud.

Danseinformasjonen vil gjerne takke og trekke fram Halldís Ólafsdóttir som var den opprinnelige initiativtakeren for dette. Både Dansens Hus og Danseinformasjonen har også vært sterkt involvert i dette arbeidet tidligere, og nå den siste tiden, og det er derfor fint å se at dansen nå blir inkludert.

Det er også gledelig at det er oppnevnt en fagperson innen musikkteater til å sitte som medlem i juryen, og at det er opprettet et eget musikkteaterutvalg.

Mer informasjon kommer i slutten av august.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ansvarlig arrangør for Heddaprisen er Norsk teater- og orkesterforening (NTO). Heddaprisen er et samarbeid mellom NTO, Norsk teaterlederforum (NTLF) og det til enhver tid arrangerende teater.

Heddajuryen for 2020-2021 er: Hilde Andersen, Brynjar Bandlien, Hedda Fredly, Anki Gerhardsen, Petter Rosenlund, Mode Steinkjer og Andreas Wiese.

Heddajuryens fagutvalg 2020-2021 er:
Danseutvalg:
Brynjar Bandlien
Rania Broud

Musikkteaterutvalg:
Hilde Andersen
Erik Schøyen

Les mer her

Hedda01