Skuespiller- og danseralliansen starter nytt kull i mentoringprogrammet for kunstnere i etableringsfasen. Som kunstner i denne fasen kan det være fint å slå følge med noen som har kjennskap til veien man går. I dette programmet, fokuseres det på hvordan du som adept, gjennom samtaler med mentoren kan få et positivt utbytte av dennes kompetanse, både kunstnerisk og erfaringsmessig. Søknadsfrist er 9. mai.

Torsken kunstfestival er et initiativ startet av kunstnere og miljø på Torskeholmen ved gjestehavna i Grimstad. Torskeholmen huser i dag prøverom for scenekunstnere, og flere lokale kunstnere har atelier og verksted på holmen, som ligger midt i gjestehavna i Grimstad. Torsken ønsker å invitere publikum inn i kunstnersfæren over en to-dagers lavterskel kunstfestival, den 28. og 29. august. I den anledning inviterer de kunstnere i alle sjangere til å være med å stille ut verk, holde performance eller delta på annen måte. Frist er 15. juli.

Norske Dansekunstnere ønsker å invitere til et dialogmøte den 22. april der koreografer og skapende dansekunstneres behov legges frem og diskuteres. For å illustrere bredden i de skapende kunstnernes hverdag og virke har de invitert 8 koreografer til å holde en kort innledning om deres arbeidsmetode og vei inn i kunsten. Påmeldingsfrist er 20. april.

Dans/5 er på jakt etter deg som har en idé og vil utforske den som en del av Dans/5 2021. Vil du jobbe med ditt danseprosjekt, være en del av et fellesskap og vise det du har jobbet med for et publikum? Da er det bare å fylle ut søknadsskjema. Du kan enten søke alene eller sammen med andre. Søknadsfrist 27. april.

For sesongene vår og høst 2022, og vår 2023, søker Dans Sørøst-Norge / Bærum kulturhus nye produksjoner av ulik størrelse og format, og for alle aldre, innen dans og scenekunst. Både erfarne og nyetablerte dansekunstnere, gjerne med tilknytning til Sørøst-Norge eller Viken, oppfordres til å søke. Søknadsfrist er 5. mai.

Engelske Lisa Baxter er kvinnen bak The Experience Business og hun interesserer seg for publikum og de opplevelser kultursektoren tilbyr dem. I sine webinarer stiller hun seg alltid på kunstnerens side og tar utgangspunkt i den kunstneriske intensjonen. Webinaret arrangeres den 21. april av Dansearena nord, og påmeldingsfrist er 14. april.

Panta Rei Danseteater og Dansens Hus arrangerer webinaret Kunst, selvledelse og endringsledelse, den 26. april. Hvordan lede seg selv og hvordan takle endring som kunstner? Med foredrag og samtaler, ønsker de å ta tak i de aspektene som det legges mindre vekt på i kunstneres utdanningsforløp. Webinaret er gratis og påmeldingsfrist er 21. april.

CODA Oslo International Dance Festival er en av partnerne i Big Pulse Dance Alliance (BPDA) som er et nettverk av 12 europeiske dansefestivaler og -institusjoner. De lanserer nå Big Pulse Open Air Commissions. Er du interessert i å utvikle en mobil utendørsforestilling med fokus på bærekraft? Søknadsfrist fredag 16. april.

For andre år på rad tilbyr Nagelhus Schia Productions’ en egen residensordning for koreografer. Koreografresidensen strekker seg over to uker og gir en profesjonell koreograf mulighet til å arbeide prossessorientert sammen med våre dansere fra NSP 2 – et nasjonalt talentprogram for samtidsdans. Mottakeren får et stipend på 20 000 kroner, tilgang til studio i to uker samt et sted å bo om nødvendig. Søknadsfrist er 1. juni.

Ice Hot Nordic Dance Platform er et arrangement som presenterer nordisk samtidsdans for blant annet programmører fra hele verden. Programmet består av forestillinger og "pitch"-presentasjoner. Ice Hot Helsinki 2022 arrangeres i Helsingfors, Finland, 9. - 13. februar 2022. Søknadsfrist er 19. april.

RIFF; R.E.D. International Film Festival arrangeres fra 25. juni -3. juli. Festivalen søker filmer som har elementer av bevegelse og dans i seg. Søknadsportalen er åpen fra 1. februar til 20. april.

Platform Nord announce a Nordic call for participation in the MEDITERRANEA 19 Young Artists Biennale, held in the Republic of San Marino in October 2020. The theme and title of the biennale is the School of Waters. Frist: 26. januar

Les mer

31. januar - 1.februar 2020 går barnas kunstfestival av stabelen på Ælvespeilet kulturhus i Porsgrunn. Festivalen er et tverrkunstnerlig prosjekt initiert av Dansekunst i Grenland og innehar bl.a. danseforestillinger, film, visuell kunst og litteratur for barn i alle aldere. Frist: 15. september

Les mer

Danse- og Teatersentrum forvalter disse tilskuddsordningen som skal bidra til at profesjonelle scenekunstnere og kulturaktører får økte internasjonale muligheter. Bransjetilskudd har løpende frist mens reisestøtten har frister: 1. februar, 1. april, 1. juni, 1. september og 1. november.

Les mer

Dansearena nord kan tilby koreografer, dansekunstnere og andre som jobber med dans som kunstform produsentstøtte. Løpende frist. Les mer

Atalante i Götenorg er en artistdrevet scene med gjestespill, sam- og egenproduksjon. De lyser nå ut en open call for gjestespill høsten 2019. Send søknad med prosjektbeskrivelse innen 1. november

Les mer