Foto: Emma Spreafico

Spreafico Eckly Danced work in progress

Danced work in progress er et arbeid under utvikling, som danses. Det baserer seg på den livslange danseerfaringen til dansere med ulik bakgrunn. Som en visuell fenomenologi eller en nærværets fragmenterte encyklopedi, viser den mangfold i individuelle veivalg og hvordan de alle bidrar til det vi kaller samtidsdans i dag.

Det koreografiske materialet består av sitater fra dansernes profesjonelle bakgrunn i form av bevegelsesfraser på et minutt hver. Danserne begynner med å repetere sine sitater i loop, like mange ganger som det er dansere på scenen. Denne regelen vil sørge for at publikum får sett hvert sitat i sin helhet. I løp av forestillingen vil de med gjevne mellomrom kopiere hverandres bevegelsesfraser i et forsøk på samklang. Det synlige resultatet vil bli et kaos av forskjellige epoker og bakgrunner og vil tidvis komme sammen i forhandlet enighet.

Det du vil se på scenen er ikke et resultat av koreografens kreative gest. De enkle reglene overrekker koreografien til utøverne selv og deres arsenal. Det du vil få se er summen av de erfaringene og den utøvende kunnskapen til danserne i forestillingen. Det dreier seg altså om en fortolkningsbasert koreografi. Fortolkning refererer i de utøvende kunster til«spill» og i teori til «forståelse». Det du vil få se er hvordan dansernes utøvererfaring preger deres måte å lese det som skjer på scenen, og måten de fortolker den situasjonen de til enhver tid befinner seg i.

Lydbildet er også basert eller bygget på sitater, sitater fra lyden og musikken som ble brukt i de forskjellige produksjonene som denne forestillingen bygger på. Og hver av dansernes sitater vil ha et tilsvarende lydklipp som spilles når de danser.

Trailer: vimeo.com/448834578

Co-produsert av: BIT-Teatergarasjen, Carte Blanche
Støttet av: Bergen KommuneMedvirkende:
Andrea Spreafico, Konsept, Koreograf, Produsent
Adrian Bartczak, Danser
Mirte Bogaert, Danser
Nicola Gunn, Danser
Yohei Hamada, Danser
Aslak Aune Nygård, Danser
Trond Lossius, LyddesignDatoTidStedBilletter
26.10.20202100 KODE, Bergen  bit-teatergarasjen.no
27.10.20202100 KODE, Bergen  bit-teatergarasjen.no
05.03.20211900 KODE, Bergen  bit-teatergarasjen.no
06.03.20211900 KODE, Bergen  bit-teatergarasjen.no
07.03.20211400 KODE, Bergen  bit-teatergarasjen.no