© Riksscenen

Tre danseidéer - prøveforestillinger + debatt

Multi-bill

Tradisjonsfuturisme. Det finnes ei framtid i fortidaI oppkjøringa til det store 20-årsjubiléet til Bygda Dansar vil fagmiljøet på Sff i Trondheim bruke tradisjonsfuturisme som inspirasjon og kunstnerisk ramme og gjennom dette utfordre, bøye å tøye på idégrunnlaget til Bygda Dansar. Med koreografiske element fra tradisjonsarkivet og den levande tradisjonen vil de utfordre scenespråket på tradisjonsdansen egne premisser.

Med utøvere fra tidlegere Bygda Dansar-prosjekt.
RunnomRefleksjonerer rundt rollen som tradisjonsbærere i samtiden.
Inga Myhr og Sigrid Stubsveen er de fremste unge utøverne innen runnomtradisjonen fra Trysil og Engerdal, Inga innen dans og Sigrid innen spell. Det siste året har de starta samarbeidsprosjekt hvor de ser på musikken og dansen i sammenheng. Fokuset i arbeidet er å løfte fram mangfoldet i musikken og dansen. I denne prosessen har de møtt interessante problemstillinger og refleksjoner som de ønsker å løfte fram gjennom en danseforestilling. I forestillingen vil arkivmaterialet tas i bruk, og de ønsker å skape en interaksjon og dialog med materialet og utøverne på scenen.


Medvirkende:
Inga Myhr, Konsept, Danser
Sigrid Stubsveen, Konsept, Fele

1000 år med dansNorsk historie "sett" gjennom dans. Et verk med unge dansere fra Hardanger og Voss, hardingfele og lyden av båtmotorer.


Medvirkende:
Anne-Marie Øydvin, Initiativtaker


åren 2020 hadde Riksscenen åpen utlysning for nye danseidéer. En rekke gode prosjekter kom inn og fra disse ble 3 idéer valgt ut av en fagjury bestående av Guro Erika Trøseid Gjerstadberget, Inge Martin Helgesen og Egil Bakka.

Dette strømmes i tillegg live via vår Facebookside, slik at hele landet kan oppleve. dette www.facebook.com/riksscenen

Nå har prosjektene vært igjennom en første utviklingsfase og Riksscenen inviterer til prøvevisning.

DatoTidStedBilletter
17.03.20211900 Riksscenen, Oslo  AVLYST