Danseinformasjonen gir ut sitt første magasin! Lanseringen finner sted fredag den 14. juni kl 1630 i foajeen på Dansens Hus. Da blir det høytlesning, bobler og kanskje litt dans....Velkommen!

I magasinet MER BEVEGELSE – Nye tekster om dansekunst finner du 14 ulike artikler som handler om noe av det som rører seg i feltet, ulike begrep, tendenser i tiden og utfordringer. Bidragsytere er Amanda Øiestad Nilsen, Natalie Dahl, Inés Belli, Karl Svantesson, Marte Reithaug Sterud, Ida Gudbrandsen, Jenny Svensson, Kamelia Javadi, Mina Weider, Marie Hermo Jensen, Siri Wigdel, Sindre Jacobsen og Sigrid Øvreås Svendal.

Du kan du lese om dansen i Barentsområdet, om behovet for dansplaining, om community dance, om post-dans, om å kvoteres inn i kulturlivet og en analyse av reaksjonene boka "Bevegelser - Norsk dansekunst i 20 år" fikk. Du kan også lese intervju med flere dansekunstnere, bli med inn i en forestillingsprosess på Scenehuset og få et innblikk i et utenfrablikk på dansekunsten i Norge. Du kan til og med lese en artikkel som gir deg tips til hvordan man kan se og oppleve dansekunst og et manifest for den nye jazzdansen.

Ansvarlig redaktør: Sigrid Øvreås Svendal
Redaksjon: Marianne Albers, Kamelia Javadi, Sindre Jacobsen, Anne Golberg Stavn, Randi Urdal, Sigrun Drivdal Johnsen og Sigrid Øvreås Svendal.
Design: Sindre Jacobsen

Velkommen til lansering!

cover01

Forsidefoto: Frontal Solos av og med Tone Kittelsen på Scenehuset i 2017.
Foto: Tale Hendnes